Jobb...

Tittar på hockey med ena ögat och bloggar med det andra...

Jag ska banne mig bli någonting...nu är jag less på att harva på Coop...imorgon är det jag som ringer studievägledaren... Undrar vad jag ska bli när jag blir stor? Inte större i alla fall, hoppas jag...;) Det drar lite åt dom tekniska utbildningarna, men jag vet inte. Det känns som en bra tid att läsa nu när jag har dagisbarn igen...lite mindre kvällar om R ska fortsätta att ligga ute hela veckorna. Det är ju hur svårt som helst att bara välja ett yrke eller inriktning... Några bra förslag...?

Äppelbåtar och apelsinbitar.

Min kloka faster dagisfröken sa en gång "Om man skolar in föräldrarna bra så löser det sig alltid med barnen". Det stämmer så otroligt bra. Jag har skrattat åt mig själv idag. Eftersom Noel har fått sin placering på samma avdelning som Vicke en gång gick på, var jag och Noel dit och hälsade på. Noel trivdes som fisken i vattnet och hans mamma blev oxå lugnad, det här kommer gå bra. Fröknarna log lite överseende mot mig och lockade med Noel till mellisbordet. Mums äppelbåtar och apelsinklyftor, Noels favvo. Jag kände mig lite smått generad, känns som om det är första barnet jag ska skola in...:-)

Kaffe i Sunderbyn, bara kaffe...

Var till Sunderbyn och hälsade på hos Rasmus idag. Det blev mycket viktprat. Jag mår riktigt dåligt just nu, brukar inte göra det, men för tillfället är jag tjockast i hela världen. Undrar om inte stressen med flytten spelar in, att inte Rikhard är hemma  och kan hejda mig lite på kvällarna när suget sätter in... Tänk att till och med det är hans fel, att jag är fet...:-) Jag har rysligt dålig karaktär när det kommer till godis och annat gott....

 

Har du sett en röd/vit randig tumvante?

Vi har hälsat på i Ängesbyn idag. Snart är köket klart. Det har blivit jättefint.

Rikhard hämtade golvet från K-Rauta idag, nu ligger det i källarförådet å väntar...det känns som om vi kan börja flytta snart...

Cyklade med alla tre ungarna in till stan idag. Varmt och skönt. Noel tyckte nog oxå det var varmt för någonstans efter vägen bestämde han sig för att kasta bort sin ena vante...

Robinson och hockey...

7-1 till Sverige nu när jag skriver, kul att det går bra för Övertorneågrabbarna...men Robinson var lite mer spännande...:-)

Vi har packat lite nu på kvällen!!! Börjat tvätta bort lite vinterkläder och slängt saker vi inte ska ha kvar...det går framåt Tina...var inte orolig...;)

Blev bjudna på middag hos Christoffer och Maria, skönt att slippa laga mat och gott var det oxå...

Hoppas värmen har kommit för att stanna. Jag ler stort varje gång jag går ut med bara en munkjacka och ändå inte fryser...å Noel hinner inte ens börja skrika innan vi har kommit ut...härligt!

Städhjälp önskas...

Idag har vi varit på vårmässan i Arcus. Jag är inte duktig på att gå på såna tillställningar...jag går ett snabbt varv, sen har jag sett allt och vill åka hem...:-) Vi åkte dit för att kolla köksluckor. Få se om det blir nya...

Jag har jobbat kväll idag och när jag åkte hem vid halv 12 var det fortfarande 8 grader varmt ute...skönt...det kändes som sommar...

Vi har börjat titta lite på att leja bort flyttstädningen...det hade varit underbart...någonstans måste man ju kunna hitta någon som är arbetslös och vill tjäna lite extra pengar. Någon?

Max...

Noel och jag fick besök på morgonen. Trevligt med lite kaffesällskap... Mona var ute och testade sin nya cykel.

Till lunch blev det maxmat...tillsammans med Eric och Freddan. Jag hann oxå in på Stadium för att köpa ett par vindbyxor till Vicke. Vad är det med pojkar egentligen??? Han sliter på kläder och skor i sån rasande fart...allt går sönder direkt... Skorna ser ut som sju svåra år efter en vecka medans Alice kan ha samma kläder och skor i flera år, om dom passar i storlek.

Bröderna...

Storebror och lillebror. Svårt att säga vem som är rufsigast i håret...:-)


Cykelpremiär.

Jag och Noel tog en kort cykeltur idag. Det var mysigt och Noel verkade gilla det, men det var inte varmt. Vi var och mötte Alice på skolan så hon skulle ha sällskap hem. Det går så snabbt att cykla! Vad jag längtar efter lite varmare väder så vi kan ta en längre tur.

Vicke har varit hemma från skolan, men imorgon ska han gå.

Efter middagen klädde vi på oss allihopa och gick ut på gården. Jag hade laddat min vackra termosmugg med kaffe och grabbarna tog med sig innebandyklubborna. Vi var ute en och en halv timme, dom andra småbarnen i huset kom oxå ut, så Noel tyckte det var jättekul. När Albin, som är ett halvår äldre, gav Noel en lätt knuff sprang Noel direkt till Vicke och ville bli upplyft, sen blängde han på honom ett tag från säkert avstånd innan han ville leka igen...:-)

Nu tycker jag att vi har förtjänat att få vara friska resten av våren och sommaren!!!

Mera magsjuka...

Urk...idag fick Vicke till sist magsjuka. Nu har det gått igenom hela gänget, utom jag då, barnsjukdomar fäster inte på mig...:-) Lillstackaren har sovit på soffan hela dagen utom några vändor på toa. Vid halv åtta på kvällen vaknade han plötsligt till liv, åt lite kvällis och gick och la sig igen.

Eftersom det är söndag har Rikhard dragit söderut igen.

Jag har all disken kvar på bänken, orkade bara inte ta tag i den direkt efter maten och nu är allt intorkat och superäckligt... Varför glömmer jag alltid bort att det blir fyra gånger så besvärligt sen...? Jag är en ganska slö person... Väntar alltid med att borsta tänderna tills jag i princip sover...tvättkorgen svämmar alltid över innan jag anser att det är dax att tvätt...disken står ofta kvar på bordet ett par timmar...bensinlampan har blinkat röd många mil innan jag tankar...varför?


Bilder från helgen.

Det har varit soligt och fint men inte så varmt.



Sommardäck.

Rikhard är och handlar golv och byter till sommardäck. Jag och Noel är lite oense om hur mycket ett litet barn ska sova på dan. Han menar att en timme räcker, jag skulle vilja att han sov två timmar... Mest för att jag ska hinna göra lite saker...:-) 

Helgen har varit skön. Vi har grillat och slappat. Cyklarna är uppfräschade efter vinter och vi har hunnit vara runt och titta på golv. 

Jag funderar allvarlig på att häva köpet...allt är svindyrt och tar hur mycket tid som helst...  Det är så skönt att bo i en hyreslägenhet. Jag hoppas det känns bättre när vi har flyttat klart.


Stackars barn...

När Noel är hungrig och mamma och pappa inte förstår det, löser han det på egen hand...


Chokladbollar och mera tapeter...

Vicke hade tåkigt idag så han började rulla chokladbollar, jag tycker det är kul att dom vill baka, men varför vill dom inte diska???

Jag och Alice har varit på tapetaffären idag igen. Nu är alla tapeter beställda till övervåningen...suck och stön...det är inte billigt...vi ska nog inte sätta nya tapeter igen på minst 20 år...:-)

Tapetdjungel.

Idag har jag och Alice varit och valt tapeter till hennes rum. Urtjusigt kommer det att bli...grönt på ena väggen med blommor i cerist, lila och silver, vitt på två väggar och sen cerist, riktigt cerist, på sista väggen...:-)

Vickes tapeter har jag nästan oxå valt klart...

Jag valde kanske inte den billigast affären...jag valde den med bäst sevice... Jag hatar att handla på ställen där jag inte får tillräcklig hjälp och personalen känns oengagerad.

Tina stressade mig lite igår och sa att jag måste börja packa NU... Jag orkar inte idag, kanske imorgon...:-)

Bröllops planer...

...inte för mig, men för min kusin. Det är så kul att planera och diskutera olika lösningar...jag blir så glad...det är så kul...jag blir så stolt när jag får vara med...

Idag har vi grillat lunch ute på våran gård. Grillkorv och rimmat sidfläsk...mums. Lite frukt bitar till efterrätt. Maria med familj kom oxå förbi. Tur att vi var ute på förmiddagen för sen blev vädret mycket sämre. Noel har promenerat runt på gården i nästan två timmar...det finns en helt ny värld att utforska när man lär sig gå med skor utomhus...:-)

Äntligen!

Nu kom solen till Luleå...skööönt... Idag var det Rikhards tur att vara dålig i magen så jag och Noel tog en tur till Sandön själva. Farfar Reijo kom över isen med sin bil och hämtade oss, fyrhjulsdriven och betydligt högre, det var skönt för det var redan massor med vatten på isen. Vi var och grillade hamburgare hos Anna och Freddan tillsammans med Lill-Antti och Frida ,som hade tagit skotern från Måttsund. 10 grader varmt i skuggan, ljuvligt, synd att det inte hinner bli så många så här fina dagar med snö.

Tänk vad mycket gladare man kan bli av solen...:-)

Mina killar...

Mommo stickade en mössa till Vicke, men den blev lite stor...:-)





Noel har börjat gå även utomhus, med sina nya stövlar...


Bläää...

Det här har varit en riktigt pissig påsk. Jag har varit tvungen att jobba, Noel har varit sjuk och inte har jag fått någon påsk mat...


NHL-09

Vicke kom precis och hälsade på...vi har flyttat ut xboxen i vardagsrummet nu medans vi håller på och packar. Bland det tråkigaste jag vet är att titta på när Vicke spelar NHL-09 och börjar byta spelare...han kan hålla på köpa och sälja i timmar, det känns som om det är det viktigaste, inte matchen i sig...

Skön matta...

I natt har Noel sovit lite dåligt. Tror att han har ont i magen. När han vaknade på morgonen var han grinig och hade inte sovit tillräckligt...


Han sov en timme på vardagsrumsgolvet med rumpan i vädret. :-) Sen var han på mycket bättre humör...

En och en halv kartong...

...det är vad vi har packat idag...:-)

Garderoben som Vicke har sovit i är nu tom och klar att börja lasta kartonger i. Jag tänkte ta med ett par banankartonger hem varje gång jag jobbar så jag kan packa lite åt gången.  Det finns ganska mycket som man kan plocka bort även om vi ska bo kvar nästan två månader till...böcker...vinglas(alla 6, som står och samlar damm i skåpet)...vinterkläder, snart hoppas jag. Det känns som om den här vintern inte riktigt vill ta slut.

Vicke har åkt till Övertorneå igår och ska komma tillbaka till Luleå imorgon, då åker Alice till Övertorneå och stannar till måndag. Skönt för ungarna att få vara lite själv och bli extra ompysslade...


Nu...

Så där ja...nu är vi igång. Vi har börjat rensa i Vickes rum. Vi ska tömma hans sovrum så vi kan börja stapla kartonger där. Vicke leker inte längre med leksaker. Jag står och lyfter i alla prylarna men vågar inte riktigt slänga...men det ska jag...:-) Jag brukar vara bra på att kasta iväg grejer, nästan för bra ibland. Det har hänt att jag har letat efter något som jag sen kommer på att jag har slängt iväg...  Det känns som om det är för stor åldersskillnad på Vicke och Noel för att jag ska orka spara på leksakerna. Självklart blir legot kvar men resten ryker...

Påskgodis...

Vi hade en intressant diskussion vid köksbordet idag. :-)
-Noel vet inte att det är påsk, sa Vicke.
-Nä, sa jag, det vet han inte. Vad är det för speciellt med påsken?
-Man får äta så mycket godis man vill, sa Vicke.
-Å så får man gå på skattjakt hos mommo och moffa och leta påskägget, sa Alice.

Jesus? Vem är det?

Jag måste erkänna att påsken inte är något extra för mig. Som vilken vanlig helg som helst. Lite fler dagar Rikhard är hemma, det är ju skönt. Men inom handels arbetar vi som vanligt...jag ska jobba fredag och lördagkväll, igen.

Måste börja leta en klänning till Tinas bröllop. Vet precis hur den ska se ut...nu gäller det bara att hitta den...:-)

Jag älskar tvättstugan!

Idag har vi haft Margot, Anna och Eric på middag, korvsoppa, alla mina barn tycker att det är gott. Anna har varit här och lånat tvättstugan. Mattorna från stugan behövde tvättas. Det jag kommer sakna mest när vi flyttar är tvättstugan!!! Hur gör man nu med mattor och stora täcken? All tvätt blir klar med en gång. Torr och invikt. När man bara har en maskin känns det som om man har tvätt någonstans hela tiden, om den inte ska fyllas så ska den hängas eller vikas ner eller plockas bort...

Vi blir av med lägenheten 1/6 så jag har ringt och pratat med säljarna, vi får tillgång till huset 8/5...snart...kanske dax att börja packa snart...

...

Idag har vi haft en trist dag. Ingenting speciellt har hänt... Noel och jag tog en promenad till skolan för att möta upp storungarna. Det var det mest spännande som hände idag.


Diskmaskinen är bra på flera sätt...



Hittade en gammal bild i mobilen på Noel. En dag var han ledsen och ville inte sova, efter timmar av bärande och lullande fick jag nog. Han somnade som en stock när jag la honom på diskmaskinen som var varm och brummade lite lätt...:-)

Stuvade makaroner och korv.

Jag får lite perspektiv på livet när jag träffar någon som har det jobbigt...Vera och Maximus till exempel. Idag fyllde han 7 år och vi var på kalas. Alice träffade honom igår på stan och kände inte igen honom. Han är så svullen i ansiktet så alla aniktsdrag är borta... Stackars liten. Idag åkte han tillbaka till Umeå för ytterligare behandlingar... Magsjukor och feber känns ganska banalt...

Vi har haft en lugn och skön dag idag. Lite tårta och sen en promenad i det soliga, men inte så varma, vädret. Rikhard har åkt och storungarna spelar Wii, Noel har redan somnat. Vi har ätit stuvade makaroner och falukorv till lunch, en av mina absoluta favoriträtter...


Jobbfunderingar...

Så där ja. Nu är den här helgens jobb avklarat. Skönt. Ibland tycker jag mitt jobb är världens tråkigaste. idag var det helt okej. Undrar om det finns något jobb som alltid är kul? Om det finns så vill jag veta, för då vill jag oxå jobba där...:-)

Vi har hunnit med en förmiddag på stan, lunch på Max och sen gick jag på en promenad runt udden med Anna medans småkillarna sov i vagnarna. Önskar helgen hade mer timmar...

Nu ska jag dricka en kopp te och sen är det go'natt. 

Kompisdag!

Idag har vi haft en fullspäckad dag. Elma och Erika på morgonen, sen Maria, Christoffer och Hanna till lunch, laxpaj med spenat, sen hälsade vi på hos Camilla, Arvid och Gustav, sist kom Anna, Freddan och Eric och åt middag, rester av pajen och blåbärspannkaka. Pust. Nu vill jag bara ligga i soffan och slappa men jag måste städa Alices rum först för Noel har stökat ner hela hennes rum när hon har varit hos Nicklas och i morgon kommer storungarna tillbaka hit... 

Jag är en social person och har hellre mycket folk runt mig än lite, även om det innebär mera jobb... :) 

På förmiddagen i morgon ska vi till banken för att prata om lånen...trist...jag är inte tillräckligt insatt...

Rikhard har nyss kommit hem från Härnösand...

Monsterlekar.

Idag lekte moffa tittut med Noel så han började grina...moffas tittut kan vara lite våldsam...alla hans lekar går ganska hett till, nästan jämt älskar Noel det... Jag kommer fortfarande ihåg pappas monsterlek när jag var liten...hans mosteransikte får mig fortfarande att vilja fly och gömma mig...det gjorde ont på riktigt när han bet i benen...lyckligtvis har han slutat med den leken så barnbarnen slipper mardrömmar... ;)

Hur kommer det sig att Noel grinar när jag går från honom, men inte när han går från mig?


RSS 2.0