Husfeber.

Imorgon ska vi titta på huset igen. Det känns som om det är massor man missar första gången... Svårt att köpa på vintern när man inte ser tomten ordentligt...kanske kommer fram en massa rabatter med massor av ogräs om man har otur....(då Lena får du komma och peka vad som är vad för mig).

Har varit med jourgruppen från jobbet och ätit middag på Baan Thai ikväll. Trevligt. Nu har jag varit hemma länge när till och med jobbmiddag känns spännande... :)

Idag har Alice blivit sjuk. Feber och ont i huvudet. Jag tror jag ska gå lägg mig med henne i natt. Då blir hon nog glad när hon vaknar å så känns det lite bättre å få vara nära dom när dom inte mår bra.


Hanna är här!

Nu har hon äntligen kommit. Hanna, sådär 3.5 kg och en halv meter lång...å supersöt...svart hår å jättelik sin mamma. Tur att det blev en flicka för dom hade svårt att enas om ett pojknamn...men vem ska nu få Noels alla gamla kläder???
Grattis till Maria och Christoffer och lilla Lisa som har blivit storasyster!


Tandvärk...

Det gick bättre än jag hade förväntat mig. Min tandläkare Sara är snäll...men nu på kvällen har det börjat värka rejält. Jag var tvungen ta en tablett alldeles nyss.

Imorgon ska jag på husvisning. Det jobbiga är att jag redan har flyttat in i tanken. Ett likadant radhus som min moster bor i och min faster har bott i. Det känns lagom stort. Vi vill inte ha en jättevilla med bautatomt.

Tandläkaren.

Jag ska laga ett hål idag... Hatar att gå till tandläkaren. Magen snurrar och huvudvärken kom redan tidigt på morgonen... Noel ska vara hemma med farmor och farfar och en inte speciellt sjuk Vicke, imorgon ska han till skolan.

Bläää för tandläkaren...

Luleå-HV 71

I eftermiddag ska jag med storungarna på hockey. Skönt att få göra något med bara dom ibland å inte alltid ha en tidskrävande 1-åring med sig... Luleå vinner så klart!!!

Grön snor...

...ögoninflammation, öroninflammation, feber, slem hosta och kindtänder som kommer fram, allt på samma gång. Noel har varit så risig. Tur att jag var hemma hos mamma och pappa hela veckan så jag blev servad med mat och kaffe, annars hade jag varit knäckt... Mommo och moffa har burit på Noel så jag har hunnit basta och vara på toa. Några besök hos släktingar blev det inte, men det var många år sen jag var på Övertorneå vårdcentral...

Nu har Rikhard kommit hem, storungarna har kommit från Nicklas och Noels feber har släppt, livet börjar kännas bra igen. 

Underbart...

...var vädret i Luleå idag. När det är så här härliga dagar känns vintern inte alls för lång... Soligt och 15 minusgradet, vindstilla och några stora snöflingor... Jag och Rikhard var på en promenad när Noel skulle sova, vi gick en och en halv timme, det var så skönt.

Imorgon åker jag till Ö-tå, det ska oxå bli skönt. Äta mammas mat och bada bastu. Kanske hinna hälsa på hos alla släktingar.

Bröder på middag.

Idag har alla våra bröder varit på middag. Alla tre... Pekka, Lill-Antti och Roger (med respektive åsså Elma så klart). Hur kommer det sig att det låter som om mina bröder är från Finland när det är Rikhards bror som är finne? :) Trevligt sällskap och smarrig mat. Frukost korv med broccoli- och blomkålsgratäng.

Det känns inte...

...som när man var liten och fyllde år. Tårta på sängen var länge sen, i stället fick jag en rumpa i ansiktet som luktade lite mysko... :)

Imorgon tänker jag hänga på skolan hela dan. Vickes klass har blivit nästan dubbelt så stor efter jullovet. Från 14 barn till 25... Vill se hur det fungerar, ny fröken, nytt klassrum och nya rutiner. 

Har ätit Lenas kladdiga chokladkaka i flera omgångar idag...magen känns som om den ska spricka, ack så god... Bästa receptet någonsin...går inte att misslyckas med den...

Tack för alla gratulationer. 

Dräggelpussar.

Idag har Noel å jag sprungit runt på affärer. 3 sycken. Dollar store, Blomsterlandet och Coop Extra. Det låter inte så mycket, men när man ska lyfta in och ut en liten kille i bilen så känns det... Sen vill han inte sitta i kundvagnen, han vill stå. Suck. Men är vi väl kommer hem får jag massor med dräggelpussar å då gömmer jag allt annat..

Jag har precis kommit hem från 30-års kalas och slängt Noel i säng. Nu ska jag ta hand om disken som är kvar sen middagen. Nicklas, Freddan och Eric har varit här och ätit kasslergratäng. Gott. Jag gillar mat som man sätter in i ugnen...enkelt. Hatar att steka mat när man har en 1-åring kring benen mest hela tiden när man är i köket. Känns farligt.

Imorgon kommer Rikhard hem. Längtar.... 


Kusinbarn.

Idag har i varit och hälsat på Eric, Anna och Freddan. Grabbarna är jämngamla, det skiljer bara 11 dagar mellan dom, så det är alltid lika kul att träffas och se dem leka tillsammans. Leka och leka, leka nära varann. :) Hur gamla är barn när dom börjar leka tillsammans? Även om jag har två stora kan jag inte komma ihåg när dom har börjat...

Noel har massor med andra kusiner, småkusiner eller vad ni vill kalla dom. Maria, Tina och Anna har ju alla skaffat barn nu samtidigt med oss. Åsså Peter så klart, men Elma är ju en "riktig" kusin. Maria ska ha en till när som helst och jag räknar kallt med att dom andra också skaffar minst en till var... Vilka härliga släktträffar vi kommer ha!

Ensamstående...

Nä, inte riktigt, men idag har Rikhard åkt till Härnösand för att jobba. Tre veckor till att börja med. Tur att storungarna gillar sin lillebror och gärna hjälper till och är barnvakt en stund när det behövs. Matlistan är fixad och maten beställd från internet. Det underlättar otroligt mycket. Jag älskar internet handlingen på Coop Forum. Vi beställer mat 2 gånger i månaden och handlar lite extra frukt och mjölk från Ica när det behövs...BÄST!!! Jag hatar att handla mat!

Stolt som en tupp...

...när Vicke fick så mycket beröm efter innebandy sammandraget! Sport är kul. Men med 2 ungar och 3 idrotter kan det ibland kännas som om det blir lite mycket. Jag saknar spontan idrotten. Åka skridskor med ungarna en helg eller åka slalom en kväll, det hinner vi aldrig göra känns det som. Vicke, som är 9 år nu, har oftas 7(sju) träningstillfällen i veckan. Söndagarna nästan alltid dubbelträningar och fredag ledig. Nästa år måste han välja sport har vi vuxna runt honom bestämt, han måste ju hinna/orka med skolan också...

SNÖ!!!

Det bara snöar och snöar... Päronen har varit i stan hela helgen. Kul. Pappa har spelat vollyboll turnering med blandat resultat och mamma har hängt med mig. Vicke har varit på innebandy turnering i Öjebyn och det gick bra. Alice, Noel, mamma och jag har varit på stan och handlat födelsedagspresenter. Idag degar vi mest. Ligger under filten och tittar på tv. Rikhard och jag har varit på husvisning och tänker strax gå på en till. Ingen som har en och en halv miljon över som dom inte behöver....? 

Klädkammaren.

Jag förstår inte hur vi lyckas... När vi väl städat klädkammaren är det hur fint som helst. ...i ett par dar, högst. Sen slänger vi in kläder, hockeyutrustning, tidningar, pantflaskor och allt annat i en salig röra... Idag har jag åter igen tagit ut allt för att försöka skapa någon slags ordning. Bläää... Tur att jag har Noel som hjälpreda. :) Måste försöka hinna klart innan storungarna kommer hem från skolan...så jag har någonstans att kasta in skolväskorna...

Det knyter sig...

...i magen när ens barn inte mår bra...


När Noel sover...

...sin tuppis på förmiddagen är min absoluta favorit stund på dan. Fortfarande i myskläderna dricker jag en kopp kaffe i lugn och ro. När han vaknar har jag massor med energi igen och orkar goa massor.

Fest!

På lördag var vi ett gäng tjejer som badade bastu och drack lite öl. Trevligt! Det var inte lika trevligt på söndag. Inte så att jag var tokfull när jag kom hem, men lite småberusad. Hela dan efter var jag trött och dålig i magen, orkade inte gör mycket här hemma och det hade behövts. Dammråttorna börjar snart nafsa mig på knäskålarna...

Kusin vitamin med sambo och barn var och drack kaffe på förmiddagen idag. Nu väntar vi på nästa bebis. Mindre än 3 veckor kvar...

Ikväll blir det jobb igen. Känns lite skönt att komma ut, men inte lika kul på morgon när Noel ska upp. Orkar inte för många kvällar i veckan. Passar på att jobba lite extra nu för nästa vecka åker kärleken till Härnösand och jobbar. Ensam hemma med 3 barn tar på krafterna. Det jobbigast är att aldrig kunna ta en liten stund för sig själv om det har varit grinigt. Tur att storungarna är världens bästa storebror och storasyster och kan hjälpa till när det behövs.

Hur gör barnfamiljer för att hinna med allting? Vi hoppar över städningen så ofta vi kan. Tills det inte blir hållbart... Klär hellre på mig och sitter en kväll i ishallen än dammsuger. Dammsuga suger... Hade jag haft ekonomi för det hade jag anställt någon. Lätt.


RSS 2.0