Flytt.

Nu är flytten i full gång. Lär inte se datorn på flera dagar. Vi hörs. Kom förbi på en kopp kaffe. Från och med fredag finns vi på Krusbärsstigen. Välkomna.

Möhippa.

Igår hade vi ordnat möhippa för kusin Tina. Vi började redan halv 12 på dan och höll på till sent på kvällen. Idag är jag en slagen hjälte...men kul var det! Vi hade jättetrevligt. Tina fick åka motorcykel för första gången. :-)

R är nästan helt klar med trappan å fint blir det. Glömde kameran när jag var dit för å kika..

Tapeterna...

Alices rum...



Åsså Rikhard, Noel och golvläggaren i hennes rum...



När man tittat för länge på Vickes tapeter blir man nästan lite vimsig...:-)



Golvet är klart nu. Det blir samma golv på hela övervåningen. Valnöt. Fint. Väggarna i allrummet är bara vita.



Å vad jag längtar... Snart, snart...


Det tar sig...

Nu är både Alices och Vickes rum färdig packade...skönt... Vi har gått igenom och kastat massor. Ungarna sover sista natten i lägenheten i natt och sen går dom till Nicklas. Då är det bara deras sängkläder kvar att tvätta och sen är allt gjort. Nästa gång dom kommer sover vi första natten i huset. Kul!

Noel, den lilla rackaren, har fått feber...igen...suck, tar det aldrig slut. Jag trodde vi skulle slippa en massa sjukdomar nu när vintern är slut...tydligen inte...

Golvet på övervåningen är färdigt i kväll och imorgon kommer listerna på plats. R håller på målar trappan. Vitt med brun matta, ska det bli.

Jag har haft slut batteri i kameran men imorgon ska jag försöka fota lite så ni får se va fint det blir...:-)

Nu är golvläggaren här...

R:s kompis från Uppsala kom igår kväll. Idag har han rivit golv och nu på kvällen skulle han börja lägga in nya. Jag längtar tills det börjar bli klart och vi kan flytta in.

Varför är alla byggaffärer så ovänliga? Tar dom bara hand om sina företagskunder och skiter i oss privatpersoner? Vi har haft strul med allt vi har beställt i förväg...bara att lyckas få hjälp på ett sådan ställe kan kännas stört omöjligt...

Alice är frisk nu och har varit i skolan idag och jag har varit på Vickes utvecklingssamtal, fröken gillar Vicke...:-)

:-)

Vad tror ni om mitt nya sovrum? Jag är jättenöjd...:-)





Halsfluss.

...har Alice enligt doktorn. Var med henne till jouren idag. 40 graders feber hela natten, inne på sjätte dan idag. Men hon har inte klagat på ont i halsen alls och doktorn sa att hon inte var svullen men röd... Jag trodde att man alltid hade jätteont när man har halsfluss...?

Hannas dop.

Idag har vi varit på Hannas dop. Hon fick en syskonvagn av oss allihopa. Goda pajer och gott fika.

R och hans medhjälpare är nu klara med sovrummen. Ikväll ska allrummet där uppe få nya tapeter oxå. Det tar sig. Men det tar ganska mycket tid. Har funderat både en och två gånger på att sälja skiten....:-)

Mamma har varit och hälsat på sen igår. Idag fyller hon år, så det har blivit mycket fika. Å smörgåstårta...mmm... Jag har hunnit packa lite idag när mamma har varit ute med Noel. Alice har fortfarande feber, 5 dagar nu, över 39 grader nästan hela tiden...ringer nog läkaren imorgon om hon inte har blivit bra.


Mera feber...:(

Alice har haft nästan 40 graders feber hela dan, Noel har bara just över 38, men jag kan sätta en hundring på att han har öroninflammation... Han ömmar rejält när jag rör vid örat eller ska tempa honom. Hoppas vi kan klara oss utan antibiotika, för det gillar han inte.

Alice och Vicke gick precis hem till sin pappa. Dom har bara varit en kort visit på en natt när han varit i Stockholm och jobbat. Det är så skönt att bo så här nära varann, jag hinner aldrig sakna dom, ser dom varje dag även om det inte är min vecka. Hoppas dom fortsätter komma förbi ibland även om vi flyttar lite längre bort... Som vi bor nu ser jag Alice och Vickes fönster hos Nicklas...:-)

100 år.

Tänk vad mycket saker mommo Svea måste ha fått uppleva. Leva nästan 100 år... Jag vet att hon pratade mycket om hur enkelt det blev när dom fick rinnande vatten in i huset, hur mycket tid man sparade med en tvättmaskin och hur kul det var att testa skorna som man inte blev blöt om fötterna i även om man stod i en vattenpöl...gummistövlarna... Jag har svårt att tro att vi kommer uppleva lika många stora uppfinningar som dom som föddes i början av 1900-talet har fått göra...

Idag mår jag så pass bra att R och hans bror har kunnat vara i huset och jobba. Känns som om tiden springer iväg nu...det är så mycket vi vill hinna göra innan vi flyttar in...

Kristallsjukan...

Igår klockan halv 5 på morgonen vaknade jag av att hela rummet snurrade...snabbt... Jag sprang till toaletten och kräktes...låg på golvet 20 minuter innan jag lyckades ta mig upp... Kristallsjukan, sa doktorn, eller godartad lägesyrsel. Kristaller i örat hamnar på fel ställe. Hjälp så dåligt jag har mått, hinken var aldrig mer än en halvmeter ifrån mig. När attacken kom så kom spyan samtidigt... Halv 10 på kvällen kräktes jag sista gången, sen har jag sovit hyfsat bra i natt och nu mår jag nästan okej. Inga snabba rörelser med huvudet så kanske jag klarar det här...

Mommo Svea somnade in i natt. Saknad, men till en välförtjänt vila, nästa månad hade hon fyllt 98 år. En generation som försvinner. Vila i frid.

Tapeter...

R har tagit semester nästa vecka. När dom började sätta upp tapeterna idag, efter två dagars spacklande, slipande och målande, släppte dom gamla tapeterna från väggen. Tur att Lill-Antti hade en ångmaskin av något slag som gör det lättare att få ner dom. Så nu har vi massor av jobb med att riva ner lager av gamla tapeter...suck...vi skulle ha stannat i lägenheten...

Jag har gått igenom storungarnas kläder idag...många soppåsar med skräp blev det... Har rensat ut mängder med gamla, slitna underkläder. Tjejsockar är oftast ganska ljusa och efter månader i skolkorridorer blir dom inte rena längre. Bestämde mig för att göra en rejäl rensning inför sommaren och köpa nytt till hösten. Hoppas jag kan övertala Alice att välja lite mörkare sockar nu, inte bara ljusrosa och vita med mönster...


Kräsna målare...:-)

Idag började R, hans bror och kompis målaren att fixa övervåningen i VÅRAT hus. Men vilka kräsna killar... R plockade upp dom vi 4-tiden på eftermiddagen, vi hade kommit överens om att R skulle åka med dom till huset och jag skulle komma dit med hämtmat...det dög inte...dom skulle ha hemlagat annars skulle som inte komma...?!? Det var bara att börja skala potatis... Båda killarna bor själv och lagar förmodligen inte mycket mat hemma men jag hade verkligen sett fram emot att slippa laga mat...slippa diska... Nå väl, det gick bra och alla blev mätta och belåtna.

Nu har jag lagt in en sen ansökan till LTU. Två-årig Högskoleingenjör Samhällsbyggnad i första hand och tekniskt basår i andra hand... Hoppas jag kommer in. Känner mig riktigt sugen på att börja plugga igen, men är lite osäker på hur man gör...det var längesen sist... 

Hur viktiga är ord?

Idag har Maria R varit på besök. Vi ses alldeles för sällan... Hon hade läkar besök i stan och fick några timmar över. Trevligt. 

Noel har inte börjat prata ännu. Mamma kan han såklart säga men sen tar det slut. Men han gör sig mycket väl förstådd ändå. Att få Mora Träsk på DVD:n kräver bara några klappar på magen, spela bandy gör vi när han gör sin målgest, att vifta "usch mamma" leder till bus i sängen...:-) Med pekningar och grymtningar lyckas han alltsom oftast få mig förstå vad han vill. Men ändå längtar jag lite efter orden...

R är i huset just nu! Han går igenom lite med säljaren, kollar städning och sånt. Imorgon äger vi ett hus!!! Äntligen... Det känns ganska skönt nu när vi får komma igång med flytten...

Diskaren...

Idag har vi jobbat, jag och Noel, stenhårt... Han diskade...



...jag packade...



...vi tog bara korta kisspauser...:-)



Jag har oxå hunnit rengöra ugnen...tvätta lite kläder och fortsatt måla min byrå...tack för inspirationen som jag fick kastade på mig efter kaffekoppen igår,,,;)

Mera spya...

Idag var jag kaxig. När jag skulle måla bytte jag inte ens om... Men när jag sen skulle gå till köket upptäckte jag flera vita pricka på golvet i hallen...ooops...dom hade inte börjat torka ännu så dom gick lätt att torka bort...tur! Imorgon ska jag nog vara lite försiktigare.

När jag höll på göra kvällsvälling till Noel kräktes han helt plötsligt...skit oxå...förklarar kanske varför han inte ville ha någon middag idag...

Alice var gullig och cyklade själv till affären för att köpa mjölk. När hon kom tillbaka hade hon glömt kvar mjölken på kassabandet, men tuggummit hade hon kommit ihåg...:-)

MålarAnnika.

Se där. Det var ju riktigt kul. Hade jag aldrig kunnat tro... En gammal gulaktig byrå från Tingshusvägen har fått sig en första omgång med vitfärgen. Inte alls så tråkigt som jag hade fasat... Men grisgit blir det...har målarfärg överallt...övning ger färdighet... Jag har flera projekt jag har tänkt ta itu med, kanske kan bli lite huslig ändå...:-)

Sommar...

...väder har det varit idag. Jag älskar solen!!! Idag har vi haft en superskön dag, vi har cyklat ner till kolonilotterna och tittat på fåren och hönsen, vi har ätit årets första mjukglass och vi har grillat parisare...sommar...

Igår åkte vi till Pekka och Erika på eftermiddagen, grillspett till middag..mums. I Ängesbyn tände dom majbrasan först klockan 21...toksent... Vi hann inte se den, förutom Alice som stannade och sov över.
Det får bli en gammal bild på Alice och Elma för vi glömde kameran hemma...



Ikväll ska vi se Twilight, hoppas den är bra, har hört ganska mycket om den.

RSS 2.0